2017 Október

Október 9-31
Újabb csodálatos eseményeknek lehettünk részesei ebben a hónapban. A boldog szülinaposaink (Boglárka és Tamara) köszöntése mellett sok mindenre jutott még időnk.

Bogi és Marina szülinapja
Egészségünk megőrzése végett finom gyógyfüves mézes, citromos teát fogyasztottunk. Hála Istennek, a nátha mindenkit elkerült valószínű azért, mert olyan ügyesen mondtuk a róla szóló verset:

Francsovics Judit: Kerülget a nátha

Úgy érzem, hogy napok óta
kerülget a nátha.
Leskelődik utánam
az utca sarkon állva.

Már messziről figyeli,
hogy van-e rajtam sapka.
Meleg kabát begombolva?
Kötött sál a nyakamba?

Lopakodva követ engem,
az utcákat járva,
ha esőben kabát nélkül
megyek óvodába.

Már dörzsöli tenyerét,
hisz tegnap bőrig áztam.
Nincs menekvés jól tudom...
Háccsi!...
Na tessék! Jól megfáztam!


Egy bátorságpróbát is kiálltunk: meglátogattunk egy fogorvosi rendelőt, ahol a fogápolás minden fortélyát elsajátíthattuk. Köszönet érte dr Telegdy József fogorvosnak!


A gyönyörű őszi napok boldoggá tettek mindenkit, sok időt tölthettünk a szabadban. A termések sokasága közül a tök lett a legnépszerűbb, mivel ebből közösen egy bagolytöklámpást készíthettünk, majd mindenkinek lett egy saját, tökből készült bagolyfiókája is. Köszönet a szülőknek a sokféle zöldségért, gyümölcsért és az érdekes töklámpásokért is!A hónapot ünneppel zártuk, a Református Gimnáziumba voltunk hivatalosak a reformáció 500 éves születésnapjának megünneplésére. Jó volt együtt lenni a refisekkel, meglátogatni volt ovistársainkat, együtt énekelni és kézimunkázni velük.


Október 2-6
Tanulunk és játszunk minden nap. Játszva tanulunk. Az időjárás megengedte, hogy ehhez a szép őszi hónaphoz méltóan, sok színes árvácskát ültessünk el együtt.

 Árvácskák

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése