2018 Május


Május 28 - Kirándulás az Avasba

Avas 2018



Kedves Szivárványosok!
Május 28-án, hétfőn közös családos kirándulásra indulunk az Avasba. Kérünk szépen mindenkit, hogy 9.30-kor, azaz délelőtt fél 10-kor legyen az ovi előtt. Ha van mivel utazzon, akkor is, ha nincs akkor is. Ugyanis ott fogjuk betölteni a szabad helyeket az autókban, hogy mindenki kijusson a tábor helyszínére. Kérük továbbá, hogy mindenki gondoskodjon saját maga és családja ellátásáról. Az étkezést közösen oldjuk meg az asztalnál ahova mindenki kiteheti a saját ennivalóját.
Tetszés szerint be lehet vállalni egy kis szalonnasütést is.
És ne feledjünk el gondoskodni váltó ruháról és cipőről, ugyanis a patak közelsége kisebb "balesetek" történésére ad alkalmat :)

Péntek: a várva várt bicikliversenyre fog sort kerülni (esős idő esetén átütemezzük egy másik napra). Gyülekező 9.00-kor  (12.00-kor lehet a gyerekek után jönni).
E hetünk méltó befejezése volt a várva várt bicikliverseny. Lázas készülődés és edzés előzte meg az izgalmas próbatételt. Különböző járművekkel vonultunk át a közeli Dambovita utcába, hogy kiderüljön, kinek sikerült leggyorsabban megtenni a versenytávot. Nagyon ügyesen versenyzett mindenki, senki nem hátrált meg a kihívás elől. Díjazottjaink (mindenki) büszkén vették át a megérdemelt jutalmat: oklevelet, érmet, játákokat, édességet. Jókedvűen zártuk a napot, mindenki örömmel mutagatta a nyereményét. Reméljük, hogy ez a nap is hozzájárult ahhoz, hogy minél többet és jókedvvel pattanjuk máskor is a bringánkra. Jó biciklizést a nyári vakációban!


Bicikliverseny 2018



Csütörtök: a Tűzoltóság vár bennünket érdekes bemutatóval. Gyülekező 9.30-kor  (12.00-kor lehet a gyerekek után jönni).
Olyan helyre látogattunk el, ahova minden fiú szertne eljutni sőt, ezt a mesterséget is szívesen kipróbálnák. A helyi Tűzöltóság fogadott minket, Attila tűzoltó bácsi pedig részletesen magyarázott és mutatott be mindenféle tűzoltó autót, felszerelést sőt, egy igazi emelőkosárba is beszállhattunk és felemeltek vele. A legizgalmasabb viszont egy nagy tűz eloltásának a bemutatása volt ami után mi is kipróbálhattuk a tűzoltófecskendő működését. Nagyon érdekes volt, sok gyermeknek megtetszett ez a veszélyes, de sok bátorságot kívánó hivatás. Ki tudja, talán közülünk fog kikerülni egy ügyes, bátor tűzoltó?

Tűzoltóság 2018



Szerda: nagyszerű lehetőség, hogy egy egészséges sportnapot tölthessünk az Öcsi bácsi cselgáncs edzőtermében. Gyalogosan fogunk menni. Gyülekező 9.00-kor (12.00-kor lehet a gyerekek után jönni).
Mozgalmas, fárasztó de nagyon egészséges és vidám napot tölthettünk Öcsi bácsi cselgáncs edzőtermében. A futópad kipróbálásával kezdtük aztán megcsodáltuk a gyönyörű szép serlegeket és okleveleket melyeket a csapatjátékosok nyertek egy-egy versenyen.
Utána következett az igazán izzasztó edzés. Sorakozás, köszönés, szabályok ismertetése, különböző fogások bemutatása Mazsola és Emma segítségével, egyensúlyjárás, bukfencezés, pattogás a gumilabdával, bordásfal mászás majd ugrás s befejezésül egy kötélhúzó verseny. Nagyszerűen teljesített mindenki, Öcsi bácsi pedig várja a bátor szívű jelentkezőket az edzésekre.
A sok fárasztó játék után egy jól megérdemelt mosolygós almát kaptunk amit az úton már el is fogyasztottunk. Nagyszerűen éreztük magunkat!

 Cselgáncs 2018
Cselgáncs edzés 2018


Kedd: a Megyei Könyvtárat fogjuk meglátogatni, ahol az András anyukája fog bennünket fogadni. Gyülekező 9.30-kor (12.00-kor lehet a gyerekek után jönni).
A Megyei Könyvtár csodálatos és érdekes könyvlabirintusában barangolhattunk. Először is a könyvtáros nénivel találkozhattunk az Andris anyukája személyében, aki elmondta nekünk, hogyan kell könyvet kölcsönöznünk és megmutatta a gyűjtemény legkisebb és legnagyobb könyvét is. Mesélt nekünk Cikkről és Cakkról, majd egy sárkányos könyvjelzőt készíthettünk a segítségével. A legnagyobb meglepetés egy "mesetündér" alakjában szállt közénk akivel közösen kinyitottuk a mesebirodalom kapuját és varázsigéket tanulva, mesegombolyagot gördítve együtt élhettük át az első óvodai napját Vadkan Vendelnek. Megtanultuk, hogy mindnekivel illedelmesen kell viselkedni, ám ha mégis megbántunk valakit, varázsszavakkal ki tudjuk engesztelni (ne haragudj, bocsáss meg). Annyira tetszett nekünk ez a mese, hogy addig csűrtük-csavartuk, míg a kedvenc meseszereplőnk meg nem jelent egy papírlapon. Sóspogácsával és szebbnél szebb érzésekkel tértünk vissza az oviba. Csodás napunk volt újra!

Könyvtár 2018



Május 21, hétfő: Pünkösd ünnepe alkalmából gyermekistentiszteleten vehetünk részt Amacon a Keresztúri család meghívásának eleget téve. Köszönjük a lehetőséget! Gyülekező: 9.15-kor (12.30-kor lehet a gyerekek után jönni).
Gyermekistentiszteleten vettünk részt pünkösdhétfőn az amaci református templomban. Keresztúri Erzsébet lelkésznő (Zsófi és Péter édesanyja) hirdette nekünk ezen ünnepünk fontosságát: a Szentlélek kitöltetését, a legelső egyház megalakulását. Nem láttuk, nem tapintottuk, de éreztük, hogy betölti lelkünket a szeretete, a jósága, oltalma. Gitárkísérettel énekelhettünk a 33. sz. óvoda gyerekeivel pedig közösen imádkozhattunk, majd átmentünk a parókia udvarára, ahol a Zsófiék vendégszeretetét élvezhettük. Finom süteményekkel és frissen szedett földieperrel kedveskedtek nekünk. A játék, a móka, a szaladgálás sem maradt el. Jó volt együtt ünnepelni, szép és örömteli volt  a pünkösdhétfőnk.
A következő éneket énekeltük a templomban:

 Pünkösd 2018, Amac
Pünkösd 2018, Amac




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése