2018 November

Kedves Szivárványos szülők!

Rohamosan közeledik a decemberi hónap, mely sok sok ünnepi programban való részvételt biztosít számunkra. 
  • A legelső már most a héten csütörtökön (november 29-én) a mézeskalács diszítés lesz. 1 órára várnak bennünket a Fastus pékségbe. Szállítást is biztosítanak számunkra. Kérlek benneteket, hogy csak 2 órára gyertek a gyerekek után.
  • A következő programunk a mikulásjárás lesz az oviban, december 4-én, kedd délelőtt!
  • December 7-én, 15 óra 30 perckor (délután fél 4) találkozunk a Filharmónia előtt, hogy együtt élvezhessük a Kaláka együttes karácsonyi koncertjét.
  • Karácsonyváró délutánunk időpontja december 14., péntek délután 
  • Az utolsó iskolai hét hétfőjén pedig Darócra és Atyába fogunk ellátogatni az ottani ovis csoportok meghívásának eleget téve. Már három sofőr jelezte, hogy segít a szállításban (Hariton Zsuzsa, Keresztúri Zsolt és Veres Norbert). Köszönjük szépen a segítségüket.
    • Az atyai óvodai csoport hátrányos helyzetű gyerekekből áll, ezért úgy gondoltuk, hogy az idén őket támogatnánk tanszerekkel, illetve a gyerekeink által adományozott játékokkal. A következőkre lenne szükségük: olló, rúdragasztó, színes ceruza, színes papír, filctoll, gyurma, vízfesték. Ki-ki lehetősége szerint ezekből vásárolhat nekik és behozhatja az óvodába a nekik szánt játékokkal együtt. Egy közös nagy ajándékcsomagban fogjuk ezt átadni nekik. Előre is köszönjük önzetlen adakozásotokat.
  • Gyülekező 8.45-ig hétfőn (december 17-én)
Mézeskalács diszítés 2018
A barátságról szóló hetünk méltó mozzanata az iskolásokkal (volt ovisaink) együtt megvalósult faültetés bizonyult. Örülünk, hogy most is szeretettel és barátsággal gondolnak ránk, szívesen jönnek vissza az óvodájukba barátaikkal találkozni.
Adja Isten, hogy ezek a fák, amiket tőlük kaptunk ajándékba, szépségükkel, termésükkel sok gyermeknek örvendeztessék meg a szívét, lelkét. Köszönjük Emmának, Opálnak, Boglárkának, Verának és Matyinak, illetve Betti tancinak e gyönyörű szép ajándékot.

Faültetés

A bábszínházban a Kiskakas gyémánt félkrajcárja című mesét néztük meg, majd megcsodálhattuk az Iparos Otthon emeleti termében a bábkiállítást. Visszaköszöntek a már látott mesék szeretett figurái: kufflik, szekrénymanók, Hapci király, Mosó Masa stb.

Bábszi 2018

November 16-án a Református Gimnáziumban a három református óvoda (Kinizsi, Árva Bethlen Kata, Szivárvány) egy tárlat keretén belül mutatkozhatott be. Itt készültek az alábbi képek:

Óvodák tárlata


Márton napi ludasságok résztvevőiként mozgalmas napnak lehettünk a részesei 9-én.
Nagy izgalommal készültünk, mindenki hozzájárult valamivel, hogy e nap szenzációsra sikeredjen. Fruzsi szavaival élve: "olyan jó volt, hogy ezt lájkolni fogom!"
Volt itt kukorica, kóró, csuhé, morzsoló, szakajtókosár, tollseprű, libaterelő, pásztorbot, petróleumlámpa, a nap fénypontja pedig a libazsíros kenyeres és szilvalekváros süteményes vendégség.
Hálásak vagyunk a lelkes támogatóknak, reméljük jövőre megismételhetjük! Márton püspök jósága és segítőkészsége legyen mindannyiunknak példaképe.

Márton nap

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése