2018 December

Mindenkinek kívánunk áldott, békés karácsonyt 
és örömökben gazdag, boldog Új Évet!
Viszontlátásra 2019. január 14-én!


December 18, 19.
Kedden két betlehemező csoportot is fogadtunk a Mircea Eliade általános iskolából Kováts Éva, Gádoros Andrea tanító nénik és Mátyás Beáta tanárnő vezetésével. A  karácsonyi történetet elevenítették fel, mi pedig boldogan fogadtuk és mézes pogácsával kínáltuk meg a vendégeket. 
Szerdán Mazsolát köszöntöttük fel születésnapja alkalmából, itt az oviban utolsó alkalommal. Isten éltesse sokáig!
Betlehemes, Mazsi

December 17.
Jobb adni, mint kapni... érzés töltötte el lelkünket azon a napon, amikor a nagy hó ellenére is, sikerült eljutnunk Darócra és átadtuk az ottani ovis gyerekeknek az ajándékainkat. Az atyai óvodásokhoz az útviszonyok miatt nem tudtunk személyesen elmenni, nekik az iskolabusszal fogják majd elvinni a meglepetésünket.  
Jókedvű, ismerkedős, kézműveskedős délelőttöt töltöttünk a Napsugár csoporttal, Loga Marika óvó nénivel és Erdei Enikő igazgatónővel. Köszönjük a vendégszeretetüket, jövőre majd őket várjuk óvodánkba.
Hálásak vagyunk, hogy részt vettetek ebben a szeretetszolgálatban: mind az ajándékok felajánlásában mind a fuvarozásban.

Daróci ovi 2018


December 14.
Karácsonyváró délutánunkra nagy izgalommal készültünk egész héten. A levegőben volt, hogy különleges délutánunk lesz közösen a szüleinkkel. Ünneplőbe öltöztettük magunkat és a szívünket, úgy vártuk, hogy hat óra legyen és megkezdődjön végre az ünnepségünk. Először Higyed János tiszteletes bácsi köszöntött bennünket és ő is megígért valami különleges ajándékot. Az óvó néni vezetésével előadtuk a kis karácsonyi énekeink, népi játékaink színes csokrát amit szüleink nagy megelégedéssel és örömmel fogadtak. Meghitt csendben, pislákoló gyertyafénynél énekeltük el mi is a Mennyből az angyal c. énekünket, majd a csoportkép után pedig örömmel fogadtuk a sok finomságot és a kisebb de annál kedvesebb személyes ajándékokat is. A tiszteletes bácsi csillagszóróját eltettük, hogy majd szenteste gyújtsuk meg otthon közösen a családdal a karácsonyfánk alatt. 
Egy kis szeretetvendégség várt ránk a szorgos szülők jóvoltából és következett a hagyományos kézműves foglalkozás, ahol gyerekek és szülők, anyukák és apukák egyforma lelkesedéssel vették ki részüket és készítették el saját kezűleg az egyedi kis remekműveket, amit haza is lehetett később vinni. A mézeskalács diszítésnek is nagy sikere volt, köszönjük a közreműködők segítségét!
Úgy gondoljuk, sikerült a gyermekek lelkébe valamit beültetni a karácsony szépségéből, békéjéből, meghittségéből, amit majd útra vihetnek magukkal az életükben.

Karácsonyváró 2018




A karácsonyváró délutánunk szeretetvendégségét az általatok hozott finomságok teszik majd teljessé. A kislányok öltözete: óvodai szoknya, fehér blúz vagy póló, fehér harisnyanadrág, ünneplő cipő, a fiúké pedig fekete nadrág és fehér ing. 


December 10.
Négy vidám ovissal részt vettünk a Kölcsey Óvoda által szervezett adventi koszorúkészítő versenyen. Jól éreztük magunkat, a zsűrinek tetszett a koszorúnk mi pedig örömmel vehettük át a 3. díjat és a vele járó nyereményeket.

Koszorúkészítő verseny


December 4.
Mikulás, Mikulás, az idén is sok gyerek várt!
Izgultunk, készültünk és vártunk. Jött is a kedves Mikulás, sőt, hamarabb mint másokhoz. Felpakolva, fáradtan, de nagyon nagy szeretettel hozott nekünk sok finomságot és gyönyörű szép óvodai jellel ellátott párnákat (Beatrix szerető keze munkája).
Hálából énekeltünk, verseltünk. És tetszett neki, olyannyira, hogy csütörtökön a barátja is meglátogatott (RMDSZ Mikulás) sőt, még az egyházmegyei esperes és főjegyző uraktól is küldött nekünk egy különlegesen hasznos ajándékot: ipari porszívót!
Köszönjük szépen, jövőre visszavárjuk!
A következő napokban megpróbálunk ráhangolódni a közelgő karácsonyra és reméljük, hogy nemcsak az óvodánk fog megtisztulni hanem a szívünk is.

Mikulás 2018

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése